Wie heeft er coaching nodig?

Coaching Rotterdam

Wie heeft er coaching nodig? In ons bedrijfsleven, ons privéleven en onze gemeenschap worden we dagelijks met uitdagingen geconfronteerd en soms worden we geconfronteerd met situaties die we gewoon niet kunnen overzien, maar het is bijna een gegeven dat er een manier moet zijn om er snel iets aan te doen, doorzettingsvermogen en motiverende energie om door te zetten is vereist voor het individu of het team.

Een voorbeeld hiervan zou een situatie kunnen zijn als, bijvoorbeeld een verkoper die schiet om de verkoopdoelstelling te sluiten en hij schiet tekort maar komt nergens. Hij weet dat hij niet 100% effectief is en heeft alle intentie om het te krijgen. Echter, hij vindt een zeer gekwalificeerde onroerend goed business coach die besteedt de komende twee uur om hem waardevolle adviezen te geven, hem te tonen de juiste manier om de deal te sluiten. De reden is uiteraard niet dat de persoon niet goed genoeg is, maar dat hij misschien niet krijgt wat hij werkelijk wil. In een tijdsbestek van twee uur verandert zijn overtuiging in die van: de persoon is geweldig en zijn zakenmanager geeft hem, door te vragen wat hij werkelijk van de voorstellen vindt, het verkeerde advies. In een ander geval moet iemand beslissen of hij het zich kan veroorloven om nog een kind in huis te nemen en besluiten om al dan niet te adopteren. Hij komt tot een soortgelijke conclusie dat het gezin moet beslissen, ook al is het een gezin met 3 kinderen.

Als je mensen eenmaal begint te coachen om zich bewust te worden van wat heel belangrijk is in hun leven en vervolgens selectief te worden in de dingen die dat zullen bewerkstelligen, dan zullen ze dat op den duur kopen. Maar meestal zullen deze zakelijke mentoren te veel verstrikt zijn in hun eigen angsten om op te merken waar de persoon echt mee bezig is en te veel gewicht geven aan onnodige factoren en keuzes. De persoon zal het overleven. Een ander voorbeeld is de jonge atleet. Hij begint letterlijk te trainen in de overtuiging dat hij zijn dromen niet kan waarmaken en waarschijnlijk begint hij zijn grootste passie op te geven. Na enkele jaren wordt de walging over de staat van zijn training zo groot dat hij uiteindelijk overstapt op een andere sport, alleen maar om de resultaten te krijgen waarnaar hij zo vele jaren verlangde. Semi-Fface van dichtbij gezien Ik geef al een tijdje cursussen in soft skills en heb een paar presentaties bijgewoond. In één presentatie herinner ik me de halve gezichtsuitdrukking van dichtbij. Twee heren gingen een bar binnen en een leuk uitziende dame komt binnen en zegt tegen hem: “Goedemorgen. Ik ben bezig met het hoofdpodium van het concertgebouw”. De heer, een Kosmos-expert, stopt voor zijn beurt om met haar te babbelen en ze wisselen lijsten met informatie uit.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.