Wat is commercieel?

Coach Rotterdam

Bij coaching is de coach niet de expert. De coach is niet verantwoordelijk voor de resultaten. De coach heeft niet de exclusieve geloofsbrieven of rechten om degene te zijn die de ‘hoe-moet-het-punt’ vertelt over wat goed is voor een cliënt. De coach kan in feite de vraag beantwoorden: “Hoe zou je willen dat de dingen zijn?” en de cliënt zal een gevoel van realiteit krijgen als de coach de cliënt geeft wat het individu wenst, zonder veroordelend of veeleisend te zijn. Soms wordt dit ook wel leven in de werkelijkheid of helderheid vinden genoemd. Dit is waar de coach de cliënt toestaat om alle opties of potentiële transformaties te verkennen zodat de cliënt een keuze zal maken die de cliënt dichter zal brengen bij wat hij wil zijn, doen of hebben.

Voordelen Coaching is de kunst om op zo’n manier naar de cliënt te luisteren dat de kennis en verandering die in de persoon aanwezig is, de dingen aanboort die de cliënt al doet of waartoe hij al in staat is, waardoor deze persoon iets kan bereiken waartoe hij eerder misschien niet in staat was. Het doel van het ‘hoe-moet-ik-het-punt’ en het proces van coaching is de cliënt te helpen zijn eigen motivatie en kracht te beheersen, zodat hij actie kan ondernemen die ‘juist en waar voor hem is’.

Het proces van coaching kan voor sommigen echt verontrustend zijn omdat ze denken dat de coach niet naar hen luistert of op de een of andere manier ongeïnteresseerd is in wat de cliënt te zeggen heeft of al geprobeerd heeft te vertellen. Al deze houdingen maken deel uit van de illusie dat de cliënt gehecht is aan zijn oude manier van zijn of doen. De rol van de coach is de persoon of cliënt te helpen zijn eigen kracht te begrijpen, innerlijke kennis te hebben van zijn uniciteit en eigenwaarde, zijn potentieel te begrijpen en de vindingrijkheid die nodig is om te bereiken wat hij wil hebben. De rol van de coach is niet om de cliënt te vertellen wat hij moet doen of om de cliënt advies te geven of om de cliënt het gevoel te geven dat hij niet goed genoeg is. Een betere manier om te omschrijven wat een coach is, is dat de coach de cliënt helpt te ontdekken wat het is dat de cliënt niet weet of niet wil weten. Het is een werkomgeving waarin de cliënt voortdurend op gepaste wijze wordt uitgedaagd om de cliënt uit zijn of haar comfortzone te halen en zo een transformatie van lichaam, geest en/of emoties te ervaren die de persoon voordien misschien niet heeft gekend.

De toewijding van de cliënt aan dit proces is van cruciaal belang voor het succes van het programma. Het loslaten van oude patronen die in het verleden succes hebben beperkt, kan de cliënt dieper in de schaduw duwen om met de gevoelens om te gaan die voorheen onbewust waren. Deze gevoelens kunnen boosheid zijn of een poging om iemand of iets te controleren. De mogelijkheid voor de cliënt om de opgeschorte gevoelens naar boven te brengen, biedt de cliënt de mogelijkheid om los te laten wat voorheen onbewust was, zodat zelfbewustzijn gemakkelijker toegankelijk wordt. Een coach kan dit vaak doen omdat de onuitgesproken ‘ingeroepen’ regels van ‘geen verrassing’ of ‘geen tweede gissing’ over het algemeen impliciet zijn in de coachingsomgeving. Een goede coach zal in staat zijn naar boven te halen wat al waar is voor de cliënt, zelfs als het schokkend is of misschien wel helemaal niet waar is. Kortom, dit is een proces van ontdekking dat, hoewel er zelden over gesproken wordt, de cliënt helpt om zijn eigen transformerende kracht te ontdekken.

De belangrijkste nadelen van dit vaak verkeerd begrepen proces zijn dat het moeilijk uit te leggen is wanneer men in de wereld is of in aanwezigheid van een coach, maar de resultaten laten zien dat het relatief snel gaat. De vragen die de cliënt zichzelf stelt over hoe zijn hulp voor hem zal werken, kunnen zelfs als vragen op hem terugkomen en worden vaak met virtueel zwijgen beantwoord, zodat de cliënt het gevoel heeft dat hij niet wordt beoordeeld. Tegen de tijd dat de coach tot de cliënt doordringt, is er aanzienlijke verandering opgetreden. dit is waar wijze coaching als deze kan worden geïmpliceerd. Ken uw kracht, uw manier van zijn en in de wereld staan en maak ten volle gebruik van uw door God gegeven potentieel, want het bewijs en de logica zijn vaak niet Commercieel / Blijven diabetisch meer en meer willen van wat we al hebben en dus niet kunnen geloven dat we veel meer kunnen hebben. Zouden we dit kunnen zien in onze eigen relaties? Zouden we het kunnen zien in de relaties die we hebben met onze families en vrienden? Zouden we het kunnen zien in ons werk of op plaatsen en in gemeenschappen en in huizen over de hele wereld als de kracht van coaching zich uitbreidt en werkelijk het leven zelf raakt? Velen van ons kunnen dat, maar we spreken er niet over om misschien de eenvoud van het voorrecht van conversatie, veel te, of te, om de woordenschat te gebruiken die we kiezen om onszelf te beschrijven en die anderen misschien comfortabel vinden om te gebruiken. De krachtigere taal leidt zelden tot verandering. Dus, wat is coaching?

Lees meer

Etiquette cursus

Tafelmanieren

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.