Coachen met conflicten

Confict-coach

Coachen met conflicten

In business coaching geloven wij dat er vier basisvaardigheden nodig zijn om conflicten op te lossen. De eerste drie van deze vaardigheden zitten in u. Tijdens de eerste 3-5 sessies moet u werken aan het zelf ontwikkelen van deze vaardigheden. De vierde vaardigheid zal worden ontwikkeld tijdens het laatste derde deel van de 3-5 sessies. 1. Het Perceptuele Iets dat voortkomt uit je verstand of begrip en zeer krachtig is. Het is het centrum van je acties, reacties, meningen en oordeel.

2. Tegensturing Dit is iets dat veroorzaakt wordt door de daden van een ander, maar dat een weerspiegeling is van hoe u zou hebben geïnterpreteerd en gereageerd op wat de ander deed.

3. Bepalen hoe je acties, gedrag, oordelen of meningen zich ontwikkelen uit wat er gebeurt. Dit is wat er met je gebeurt terwijl je in conflict bent.

4. Program eye Xchange de manier waarop u ziet en wat u ziet. Het is de manier waarop het achter je acties zit.

Conflict coaching maakt gebruik van conflictoplossingstechnieken die passen bij u en bij het conflict dat aan de orde is. Het eerste waar een conflict op lijkt in het management is vaak een gevoel van ontsteltenis, angst of frustratie. We kijken niet naar de oplossingen van de ander; in plaats daarvan richten we ons op onze eigen behoeften. Dit is ook de meest cruciale vaardigheid bij conflicthantering. Tegenstrijdige standpunten of veronderstellingen zullen leiden tot conflicten. Houd die standpunten en veronderstellingen vast. U zult uw grenzen overschrijden en uit balans raken. Het is heel belangrijk dat u herkent wanneer u met stress moet omgaan. Vaak zult u zich afvragen waarom het conflict er is. Het kan komen doordat je geen geld krijgt, in conflict bent met een geliefde, niet genoeg waardering toont, niet in staat bent de juiste beslissing te nemen, of je gewoon ontoereikend voelt. Dit is waar u uw eigen conflict creëert en dan moet u een manier vinden om het hoofd te bieden.

Lees meer

Mediation
Scheidingsmediator 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.