Haarstijlen – Kapsels

Herenkapper Hulst

 

 

 

Dof kapsel

Schoonheidssalon: kapsels worden meer door hairstylisten dan door stylisten geleid. De kapsels zijn meestal sneller klaar omdat de stylisten het regelwerk niet hoeven te coördineren.

Gebleekt kapsel

Knipbeurt thuis

Dof kapsel

Schoonheidssalon: kapsels worden meer door hairstylisten dan door stylisten geleid. De kapsels zijn meestal sneller klaar omdat de stylisten het regelwerk niet hoeven te coördineren.

hoofdletsel benadrukken

Slaap/voedseltekort

gezondheidsproblemen

Roos hebben

Met dunner wordend/transplanterend haar

Tondeuse

Föhn

ronde borstel/patronen

kammen en borstels

sets van strijkijzers

modejuwelen

In sommige landen wordt dit kapsel ook wel “bob cut” of “clooney cut” genoemd.

Hoe is de bezuiniging tot stand gekomen?

De term barbier werd voor het eerst gebruikt in de 15e eeuw. In de 16e eeuw waren kapperszaken een normaal verschijnsel in Europese steden. In de 17e eeuw waren kapperszaken een teken van elitestatus en waren ze duur.

Herenkappers – zoals ze zelf zeggen – helpen hun klanten een look te kiezen die ze willen.

Hoe een knipbeurt een look verandert

De salon – en later de kapperszaak – kan het uiterlijk van een coupe wegnemen door middel van kleurtechnieken en het lakken van nagels. Maar dit is niet genoeg om een nieuwe look te creëren. De vorm van de coupe is de sleutel tot een nieuwe look. Bekwame haarstylisten kunnen de coupe modelleren en een verleidelijke illusie geven die anders onmogelijk zou zijn met een schaar alleen.

Hoe varieert een kapsel in tijd en cultuur?

De bobcut is al eeuwenlang het meest populair. Het is in wezen een snit die over de lengte van de schedel loopt en vooral aan de achterkant kort is. De achterkant is korter dan andere delen van de snit. De klassieke snit is de paddle cut, waarbij de haarpunten veel korter zijn geknipt dan de voorkant. De A-lijn snit is een andere snit die al eeuwen populair is. Hier wordt het haar van onder naar boven geknipt waardoor de haarpuntpatronen een unieke vorm krijgen. Op de juiste manier uitgevoerd, kan dit kapsel er strak en verfijnd uitzien.

Vaak gestelde vraag:

Niet elk kapsel kan vervangen worden door een buzz cut, je kan een buzz cut niet aanpassen om bij een buzz face te passen. Dit komt omdat buzz cuts ontworpen zijn om kort en jongensachtig te zijn. Een buzz cut is altijd aantrekkelijker dan een lang kapsel. Je kunt je haar naar je natuurlijke kleur verven of voor highlights gaan. Highlights zouden een rond gezicht nog ronder doen lijken.

De bobcut kan worden aangepast aan zowel lang als kort haar.

De buzz cut is de klassieke bob snit.

De pixie snit is een kort, sluik kapsel voor vrouwen met kleine trekken.

De middellange lengte is een kapsel waarbij de lengte van het haar overgaat in de kin.

De korte piek is een haarstijl die textuur mist en ruw is.

De ruige snit is een haarstijl waarbij het haar vers van de hoofdhuid wordt geknipt. Vaak is het niet goed gemengd en geeft het een rauwe look.

De laatste maar niet de minste is het klassieke pixie kapsel. Dit is de eenvoudigste en gemakkelijkste snit. Het haar wordt geknipt met scheermesjes en zonder enige vorm van kam direct vanaf de hoofdhuid. Deze snit is het meest geschikt voor degenen die kort haar hebben. Dit kapsel wordt vaak gedaan door onprofessionele kappers met minder ervaring.

lees meer:

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.